Sisselogimine

Unustasite parooli?
Valige kohaletoimetamise linn
Vegan mereannid - on see võimalik või mitte?!  (arvamuslugu)

Vegan mereannid - on see võimalik või mitte?! (arvamuslugu)

1 november 2023

Oleme proovinud tuua midagi uut ja huvitavat, maitsvat ka meie veganlust viljelevatele sõpradele.

Veganlus ise on väga suur valdkond kus täna on veel väga palju meil avastamist. Kuid oleme algust teinud ja anname endast igapäevaselt parima, et pidevalt edasi areneda ka selles valdkonnas.

Mõistes nõudlust, oleme toonud Teieni päris uhke sortimendi.

Vegan kategoorias leitavates toodetes kasutame ainult vegan toorjuustu ja vegan majoneesi, samuti vegan lõhe ja krevette.

Mida endast kujutab vegan lõhe? Ma ise armastan seda hellitavalt kutsuda „vale kalaks“ 

Samuti mida võiks endast kujutada „ vale krevett“ ? 

Räägime teile nendest kahest huvitavast toormest veidi lähemalt järgnevalt :

Vegan lõhe sisaldab enamuselt vett ja tapiokatärklist, lisaks looduslikku suhkrut trehaloosi. Kõik kasutatavd abiained on samuti looduslikud ja taimsed.

Huvitav asjaolu on selles, et lugedes koostist, ei oska aimata ega oodata sellist maitset. Inimene, kes ei ole teadlik et tegu on „vale kalaga“ ei saa maitsetesti tehes ka sellest aru.

Vegan krevettide baasiks on vesi, kuid erinevalt lõhes sisalduvast tapiokatärklisest, sisaldab krevett kartulitärklist.Nagu ka lõhes on krevettide puhul abiaineteks kasutatud vaid taimse päritoluga koostisosi. Väga oluliseks peame ära märkida ka selle , et sojavalgupulber on GMO vaba.

Ja usute või ei – see maitseb nagu päris krevett mõnusas tempuras. Kuna tempurasse on lisatud veidi Chillit, siis ta annab sellise erilise nüansi, mõnusa lisa maitse..... 

Minule tutvustas seda toodet minu hea tuttav Juri Kuzmitšjov . Armastades liha ja ka mereande, olin ma väga skeptiline sellistest toorainetest kuuldes. Ja nii algas ka minul esmane maitse test...

Esimene amps....hmmm..teine suutäis... Siis hakkasin mõtlema, et äkki tahetakse lihtsalt veidi nalja teha ja keegi varsti ütleb, et tegemist on tüngaga. Kolmas suutäis ja ikka vaikus. Vastu vaatamas vaid ootusärev Juri nägu. Uskumatu aga tekstuur on nagu päris, maitse on nagu päris ja värv on nagu päris. Endamisi mõtlesin, et see ei ole ju võimalik?! Aga on. Esitasime ka Jurile mõned küsimused, millele oli ta nõus rõõmuga vastama ja veidi meile siis ka selgitusi jagama.

  1. Mida kujutab endast vegan lõhe ja vegan krevett?

    Vegan lõhe sashimi ja vegan krevetid on 100% taimsest koostisest alternatiivid mereandidele, mis on maitselt, välimuselt ja tekstuurilt justkui päris. Ookeanisõbralik vegankala-ja krevett pakub sama maitset, mida inimene muidu ootab, kuid on palju vastutustundlikum valik. Tegu on väga kvaliteetsete ja eriliste toodetega ning samal tasemel alternatiive Eesti turul veel rohkem ei leidugi.

 

  1. Miks valida vegan?

    Eks iga inimene teeb vegan valiku enda põhjusel, olgu selleks siis loomad, tervis, keskkond, eetika või midagi muud. Kuid meie toome inimesteni taimseid toiduelamusi ikkagi selle mõttega, et igaüks saaks nautida maitseid, mis talle meeldivad, ilma süümepiinade või järeleandmisteta. Selleks, et taimset toitu süüa, ei pea olema vegan - vegantoit on väga maitsev ja sobib kõigile.

 

  1. Kas vegan toode sobib ka allergikutele?

    Sashimi on sobilik absoluutselt kõigile, kuna see on täielikult allergiavaba. Vegan krevettide paneering sisaldab paraku gluteeni. Kuid siiski mõlemat alternatiivi saavad nautida mereandide-allergikud ja ka lapseootel naised, kes muidu toorest mereandi söömiseks ei valiks.

 

Kindlasti on palju skeptikuid, nagu olin ka mina, kellele tahaksin vaid öelda:

TULE, PROOVI ja VEENDU, et ka vegan tooted võivad olla väga maitsvad ja ongi!! 

Veel uudiseid

Kõik uudised

Söö palju jaksad - "Kevade tervitus"

Loe edasi

Värskendus Cashbackis

Loe edasi

Söö palju jaksad - "Valentini ERI"

Söö palju jaksad - "Valentini ERI" ÜRITUS 11.02.2024  16:00 - 18:00 Küüni ...
Loe edasi